BRODARSKO DRUŠTVO STEKLARNA HRASTNIK, bo pod strokovnim vodstvom naših trenerjev, zadnji teden šole 2017 od 19.06. do 23.06. na reki Savi pri klubskih prostorih, organiziral TEČAJ VESLANJA – ŠOLA KAJAKA za otroke od 7 do 15 let .

Kdaj in kako dolgo poteka tečaj veslanja?

Tečaj veslanja traja en teden od ponedeljka do petka. Pričetek začetnega tečaja z oblikovanjem prvih skupin tečajnikov bo v ponedeljek, 19.06.2017 ob 16. uri pri klubskih prostorih BDSH za Savo, Podkraj 67 a.
V začetni tečaj veslanja se boste lahko vključili tudi kasneje v juliju, ker bo tretji torek v juliju (18.07.2017) pričela z vadbo nova začetniška skupina.

Kako se prijavim?

Na začetni tečaj veslanja se lahko prijavite na telefon: 051 365 373 (Mirko Avbelj), kjer lahko dobite tudi vse potrebne informacije in ob pričetku tečaja v klubskih prostorih.

Kaj potrebujem?

Udeleženci tečaja naj prinesejo s seboj kopalke, brisačo, športno majico in obutev primerno za vodo.

Koliko stane?

Tečaj je BREZPLAČEN in vsebuje strokovno vodstvo tečaja, uporabo veslaške opreme (čoln, veslo, čelada, rešilni jopič) in zaključni izlet (po dogovoru, glede na vodostaj).

PROGRAM TEČAJA VESLANJAUVOD V VESLANJE
VRSTE VESLANJA: mirna voda, divja voda, športno – potovalno in tekmovalno veslanje (spust, slalom)
OPREMA: osebna oblačila in oprema, čolni (deli čolnov in oblike), vesla (deli in oblike), varnostna oprema – ureditev čolnov, reševalna oprema – prva pomoč in oprema
SKRB ZA VARNOST: osnovne varnostne predpostavke in tveganja na vodi
TRANSPORT ČOLNOV: načini nošenja čolna, vezanje na kombi, osebni avtomobil, avtomobilsko prikolico
PRIVAJANJE VESLAČA NA ČOLN: ravnotežje in ureditev, osnovni položaji (sedenje, klečanje) vstop in izstop iz čolna – z brega, z vode.
OSNOVE VESLANJA
MEHANIKA ZAVESLAJEV: zakoni gibanja, učinkovita izraba dinamike telesa
DELI ZAVESLAJA: vbod, vlečenje, vračanje
TIPI ZAVESLAJEV: za premočrtno gibanje čolna, za obračanje, opore na veslu
VADBA LIKOV NA MIRNI VODI: obrati, privlačevanja, opora na veslu, veslanje naravnost naprej in nazaj, zavoji za vstop v tok in protitok , povezava zavojev .
________________________________________
Po opravljenem začetniškem tečaju veslanja vsi tečajniki prejmejo diplomo in se lahko včlanijo v BRODARSKO DRUŠTVO STEKLARNA HRASTNIK, ki za svoje člane brezplačno preko celega leta zagotavlja:
• veslaško opremo in redno aktivno vadbo (veslanje, plavanje in ‘suhi’ treningi v telovadnici),
• organizirano udeležbo na veslaških tekmovanjih za mlajše kategorije po Sloveniji.