V nedeljo, 4. maja 2014, je potekala na prenovljeni kajakaški progi na Špici v Celju, prva tekma Slovenskega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah za mlajše kategorije.

Veter, se je po nočnem divjanju umiril, oblaki so se pričeli trgati in po 10. uri je prizorišče obsijalo sonce. Savinja je bila osvežujoče hladna, s pretokom 20 kubičnih mertrov na sekundo, kar je pomenilo skoraj idealno progo za mlade veslače.

Med 135.mi čolni, ki so prihajali iz 10.h slovenskih in hrvaških klubov, je bila tudi šest članska ekipa Brodarskeha društva Steklarna Hrastnik. In naši tekmovalci so se v Celju odlično odrezali.

ŽIVA BRGLEZ – 2. mesto med starejšimi deklicami,

MAJA AVBELJ -2. mesto med cicibankami,

KLEMEN KAVZAR – 2. mesto med starejšimi dečki,

LUKA OPLOTNIK – 20. mesto med starejšimi dečki,

LUKA BRGLEZ – 1. mesto v kategoriji cicibanov (njegova prva zmaga v Slovenskem pokalu),

TIN KOS – 8. mesto med cicibani.

 

Ekipa BDSH

Ekipa BDSH

Torej, je naša ekipa domov prinesla kar štiri medalje, eno zlato in tri srebrne.

Ob tem pa je treba poudariti, da Luka Oplotnik vesla šele drugo sezono in da z velikimi koraki napreduje in je vse bližji vrstnikom, ki imajo za seboj že pet ali več let veslanja, enako pa velja tudi za našega najmlajšega kajakaša Tina.
Prva tekma Slovenskega pokala, ki jo je odlično organiziral KKK Nivo Celje, je za nami. Naši mladi tekmovalci so pokazali, da so preko zime dobro trenirali in da lahko med mladimi letos pričakujemo izjemno uspešno tekmovalno sezono. S treningi, za katere skrbi ICI (Igor Jamšek),pomagajo pa mu tudi starši tekmovalcev, bodo naši mladi tekmovalci nadaljevali, saj je pred njimi pestro poletno obdobje z obilico tekmovanj do finala na Zmajčkovem pokalu v Ljubljani. Posebej pa vse vabijo na domačo slalomsko tekmo, ki bo 28. Junija, na reki Savi v Hrastniku.

Članska ekipa kajakašev BDSH: PETER KAUZER, JANOŠ PETERLIN in ALJAŽ MEDVED, že ima za seboj nekaj uspešno odveslanih letošnjih tekmovanj. Pred njimi so izbirne tekme za državno ekipo (10., 13., 17., 18. maja) in nato Evropsko prvenstvo na Dunaju, zadnji vikend v maju.

 

5.5.2014 zapisal Matej Kaiser